Община Варна демонстрира какво значи безконтролна власт. Нови павилиони бяха поставени

...
Община Варна демонстрира какво значи безконтролна власт. Нови павилиони бяха поставени
Коментари Харесай

Община Варна действа с твърда ръка: Не 3, 10 павилиона ще поставим в Морската градина

Община Варна показва какво значи безконтролна власт. 

Нови павилиони бяха сложени в Морската градина във Варна предходната седмица на две от най-оживените места в парка – входа към градината до Аквариума и на централната алея след мостчето на влюбените.

Не е ясно още чии ще бъдат частните обекти, само че надали е инцидентен човек. 

Още предходната година, обаче, беше подложен първият подобен павилион в Морската градина до подлеза на Двореца на културата и спорта. Днес до него има инсталирани и два огромни хладилника. И в случай че с появяването си той не провокира интереса и възмущението на варненци, тъй като е съвсем до пътното платно на автоподлеза, то другите два станаха обект на мнения и допитвания както в обществените мрежи, по този начин и пред микрофона на радио Варна, съобщи БНР.

Варненци разясняват, че нямат визия защо ще се употребяват павилионите. Повечето споделят, че мястото им не е в парка, само че има и такива, които мислят, че щом в града се развива туризъм, би трябвало да се развива и бизнеса.

Решението за слагане на павилиони в Морската градина е взето още предходната година, а зад него стоят община Варна, регионална администрация и Министерството на културата. Съставена е специфична комисия от четирима общински съветници и един представител на общинската администрация, отпред на която е определен общинският консултант Светлан Златев.

За Радио Варна Светлан Златев уточни, че в този момент павилионите са три, само че се чака да станат към 10. Той изясни, че в община Варна има разпоредба, която разрешава слагането на преместваеми търговски обекти и на теритоията на Приморски парк, който е безспорна държавна благосъстоятелност, по тази причина се желае и е получено утвърждение и от министерството на културата.

По думите на Златев не може човек да се разхожда в Морската градина на Варна и да няма от кое място да си купи една минерална вода или едно кафе. Относно визията на преместваемите обекти той сподели, че те са уеднаквени, с цел да има по-добра обща визия при слагането им. Павилионите към този момент са отдадени чартърен и ще работят от 1 април до 31 октомври. Охраняването им е ангажимент на съответния търговец, който е наел обекта.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР